Erzurum Sevdası Dergisi Mayıs Muzaffer Taşyürek Vefa Özel Sayısı

Erzurum Sevdasi Dergisi Mayıs 2023 Muzaffer Taşyürek Vefa Özel Sayısı

SUNUŞ

Erzurum, zengin tarihi ve kültürel dokusuyla Anadolu’nun önemli şehirlerinden birisidir. Vefa özel sayılarımızın ikincisinde Erzurum’un köklü tarihine adanmış bir ömrü Muzaffer Taşyürek’i… siz değerli okurlarımıza tanıtmak istiyoruz

 Muzaffer Taşyürek, Erzurum’un topraklarına ve tarihine derin bir sevgiyle bağlı bir tarih öğretmeni olarak kadim şehir Erzurum’un tarihi geçmişiyle iç içe yaşayarak şehrin derinliklerine inmeyi başarmıştır. Tarihçi kimliğiyle şehrin tarihî mirasının korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasında büyük katkı sağlamıştır. Erzurum’un tarihî yapıları, kültürel gelenekleri ve sosyal yaşamı üzerine yaptığı derin araştırmalarına dayanarak kaleme aldığı kitaplar ve makaleler ile şehrin tarihîni gün yüzüne çıkarmış ve bu değerli mirasın korunmasına önemli katkılarda bulunmuştur.

 Erzurum’un tarihî, sosyal yaşamı, tarihi eserleri ve kültürel gelenekleri üzerine kaleme aldığı eserleri, şehrin tarihî belleğinin korunmasında kilit bir rol oynamıştır. Şehircilik açısından son derecede önemli olan yerel tarihi çalışmaları ile Erzurum şehirciliğinin gelişmesine dönük birçok kaynağa imza atmasının yanı sıra yerel yönetimlerle iş birliği içinde yürüttüğü projelerle şehrin tarihî mirasının ve belleğinin korunmasına,  büyük katkı sağlamıştır.

Tarihçi Muzaffer Taşyürek, yayınladığı kitaplar ve makalelerle Erzurum’un tarihî zenginliklerini geniş kitlelere ulaştırmış, bu sayede şehrin kültürel değerlerinin yaşatılmasına dönük bilincin gelişmesi yönünde ciddi bir emek sarf etmiştir.

Muzaffer Taşyürek, Erzurum’a adanmış bir ömür sürmüştür. Erzurum’un tarihî kimliğinin oluşmasına dönük sağladığı katkılar ve şehrin zengin kültürel geçmişinin gün yüzüne çıkarılmasına dönük gayretlerinden dolayı kendisine olan vefa borcumuzu bu sayıyı hazırlayarak bir nebzede olsa da ödemiş olduğumuzu umuyoruz.                                                                                                        Eyüp COŞKUN

Bir yanıt yazın

Paylaş
Bağlantıyı kopyala