Erzurum Sevdasi Dergisi Erdal Güzel VEFA Özel Sayısı

Erzurum Sevdasi Dergisi Erdal Güzel VEFA Özel Sayısı

Sayın Okurlar,

Erzurum Sevdası Dergisi’nin Erdal Güzel için hazırlamış olduğu vefa özel sayısına hoş geldiniz. Bu sayımız vefa konulu özel çalışmalarımızın üçüncüsü oldu.

Vefa, bir insanın en önemli vasıflarından biridir. İnsanlar, ailelerine, dostlarına, arkadaşlarına işine, şehrine karşı vefalı olmalıdır. Erdal Güzel’in yazıları, bu erdemi her satırında hissettiriyor. Onun kaleminden çıkanlar, okurlarına Erzurum’un zengin tarihini ve kültürünü aktarmakla kalmıyor, aynı zamanda şehre duyulan vefanın ne anlama geldiğini de öğretiyor. “Erzurum benim için bir anadır. Beni bağrına basmış, büyütmüş, yetiştirmiştir. Onu sevmek, onun için çalışmak, onun için üretmek benim için en büyük mutluluktur.” Diyerek şehrine duyduğu vefa duygusunu ifade etmektedir. Eserlerinde şehrin kimliğine odaklanarak şehrin mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedeflemektedir. Erzurum üzerine yaptığı çalışmaları geçmişin izlerini taşırken, geleceğe umutla bakan bir duruşu da yansıtarak Erzurum’un güzelliklerini ve tarihinin derinliklerini keşfetmeye doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculukta, Erzurum’a dair derin bir sevgiyle işlemiş olduğu kalemiyle, duygularıyla ve düşünceleriyle bir nevi rehberlik görevini üstleniyor.

Erdal Güzel, Erzurum’a sevgi ve özlem dolu bir bakış açısına sahiptir. Eserlerinde Erzurum’u, onun doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini, sıcakkanlı insanlarını ve eşsiz yaşam tarzını anlatır. Erdal Güzel’e göre Erzurum, Anadolu’nun en güzel şehirlerinden biridir. Şehir, yeşil dağları, buz gibi suları, tarihi mirası ile büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Erzurumlu insanlar ise sıcakkanlı, misafirperver ve yardımseverdir.

Şehrinin kalkınması için çalışan bir gönüllü, şehrin tarihi, coğrafik ve kültürel değerlerine gönülden bağlı olan bir araştırmacı, Erzurum’un kültür elçilerinden biri olan Erdal Güzel’in eserleri, Erzurum’u daha iyi tanımak ve anlamak isteyenler için önemli bir kaynaktır. Sonuç olarak, Erdal Güzel, Erzurum için kültürel, tanıtım ve kalkınma alanlarında önemli hizmetler sunmuş bir yazar ve gönüllü kültür elçisi olarak anlam ifade etmektedir.

Bir yazar olarak Erdal Güzel, detaylı ve dikkatli gözlemciliği ve güçlü anlatımı ile dikkat çeker. Yazdığı her şeyi, kendi yaşadığı deneyimlerden ve gözlemlerinden yola çıkarak anlatır. Bu da eserlerine bir gerçekçilik ve samimiyet kazandırır. Duygu ve düşüncelerini içten ve samimi bir dille ifade eder. Eserlerinde duygusallığı ve insani değerleri ön plana çıkarır. Dil ve üslubu oldukça sade ve anlaşılırdır. Bu da eserlerini her kesimden okuyucunun kolaylıkla anlayabilmesini sağlar.

Bugün burada, Erzurum Sevdası Dergisi olarak Erdal Güzel’in şehrine olan vefasına karşılık duyduğumuz saygımızı ifade etmek için sizlerle buluşuyoruz. Kendisine Erzurum duyarlılığı ve sevdası için teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz. Sevgili okurlar, sizleri Erdal Güzel’in dünyasına bir kez daha davet ediyor, onun eserlerindeki derinlikleri keşfetmeye çağırıyoruz.

Erdal Güzel ve diğer değerli yazarlarımızın katkılarıyla dolu bu vefa sayısında sizlere keyifli okumalar dilerim.

Sevgi ve saygıyla

Eyüp COŞKUN

Bir yanıt yazın

Paylaş
Bağlantıyı kopyala