Aralık 22, 2024
REŞAT COŞKUN BİYOGRAFİSİ

REŞAT COŞKUN BİYOGRAFİSİ

REŞAT COŞKUN BİYOGRAFİSİ

Erzurum’da merkeze bağlı Yağmurcuk mahallesinde 1968 yılında doğdu ve Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünden 1988 yılında mezun oldu. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak ataması yapıldı. Sivas, Gaziantep, Siirt, Mardin ve Erzurum illerinde çalıştı. Erzurum’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik ve idarecilik yapan Reşat Coşkun Erzurum İmam Hatip Lisesi, Kız Lisesi ve Emel Çatal Anadolu Lisesinde sayısız öğrencinin belleği ve gönlüne imza attı.

Eğitimciliğinin yanı sıra Sivil Toplum gönüllüsü olarak birçok aktiviteye imza atmıştır. Bunlardan en çok bilineni Tema vakfında dört yıl süreyle eğitim sorumlusu olarak yapmış olduğu görevdir. Bu görevde iken çevre konusunda konferanslar verdi.

Reşat Coşkun aynı zamanda sanatçı kimliği olan birisiydi Erzurum Musikisi cemiyetinde Türk Müziği ve Nazariyat dersleri aldı. Bu dersler sayesinde Ney üflemeyi öğrendi.

Reşat Coşkun başarılı bir yazar ve şairdi. Eserlerinde tasavvufi değerler, Türk medeniyetinin yansımaları ve yaşadığı şehrin değerlerini çok başarılı bir şekilde harmanlayarak okurlarına aktarmayı başarmıştır. Erzurum Sevdası Dergisi, Erzurum Vakit, Yenigün başta olmak üzere birçok gazete ve dergilerde yazı ve şiirleri yayımlandı. Reşat Coşkun Sevdam Kaldı, Berceste ve Sevdam adlı şiir kitaplarıyla beraber Şehristan, ve Façeta isimli iki öykü kitabı ve Güneş Saati isimli bir deneme kitabını yayınlanmıştır. Façeta isimli öykü kitabı ise tamamen kendisinin tabiri ile içtenlik esaslı medeniyet fikri üzerinde hareket etmiştir. Şehristan isimli öykü kitabında ise bu mefkûrenin şehirdeki izlerini yansıtmıştır. Şehristan isimli eseri Erzurum Şehir Edebiyatı açısından önemli olan bir eser olup tamamen şehir konulu kısa öykülerden oluşmuştur. Bu kitap iki kez basılma başarısını göstermiştir. Bu kitap Erzurum’un Yakutiye İlçe Belediyesince görme engelliler için sesli kitap haline getirilmiştir. Güneş Saati isimli kitabı ise medeniyet mefkûresinin sorgulamasını yaptığı deneme kitabıdır. Kültür ve Turizm Bakanlığı – Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Gençler Yazarlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında Sadık Yemni, Rasim Özdenören, Feridun Andaç, Yıldız Ramazanoğlu, Cihan Aktaş, Ali Utku ve Belkıs İbrahim Hakkıoğlu, gibi tanınmış yazarlarla beraber söyleşi ve imza günleri yapmıştır. Reşat Coşkun aynı zamanda iyi bir araştırmacıydı birçok projenin hazırlanmasında ve uygulamasında ön ayak olmuştur. Ulusal yayınlarda bu araştırmaları ve kültürel yazıları yayınlanmıştır.

Reşat Coşkun, 2015 yılında başladığı Radyo Dadaş Gönlümüzden Gönlünüze Programına daimi konuk olarak uzun yıllar olarak katılım sağladı.

Çocuk yaşta beri uğraştığı ve memuriyeti sebebiyle ara vermiş olduğu ticari yaşantısında edindiği tecrübeyi Erzurum yerel firmalarına gönüllü danışmanlık yaparak Erzurum ticari hayatına da katkı sağlamıştır.

Evli ve biri kız iki erkek evladı sahibi olan Reşat Coşkun evinin anahtarını unuttuğu için üst komşusunun balkonundan beline ip bağlayarak kendi balkonuna geçmek isterken ipin kopması nedeniyle talihsiz bir kaza geçirerek düşerek 25 Ağustos 2021 Çarşamba günü vefat etmiştir. Cenazesi ertesi gün Erzurum Narmanlı Camide kılınan cenaze namazından sonra Erzurum Asri Mezarlıkta bulunan kabrine defnedilmiştir.

About The Author

Bir yanıt yazın