Erzurum Sevdası Dergisi Nisan Sayısı 2021

Erzurum Sevdası Dergisi Nisan Sayısı 2021

E Dergi olarak sürdürmüş olduğumuz yayın hayatımızın 2. Yılı basılı ve internet yayıncılığı üzerinde ise 19 yıl geçmiş durumda. Bu sayımız E dergi olarak çıkarmış olduğumuz 24. Sayımız basılı olarak çıkarmış olduğumuz dergileri sayacak olursak toplam 36 sayılık bir yayın tecrübemiz ve deneyimimiz oldu. Tabi bu deneyimler içerisinde hatalarımızda oldu. Bu hataların yanı sıra her sayıda edindiğimiz deneyimler hatalarımızdan aldığımız tecrübelerle yayın kalitemiz sürekli olarak arttı. Şu anda her ne kadar yerel bazda konuları ele alsak da ele alıp incelediğimiz konular, metin derinlikleri ve görsel alanda sergilediğimiz başarı ile bir ulusal dergi kalitesini yakalamış bulunmaktayız.
Bu sayımızda ilk önce geçen sayıda yaşadığımız ve bir türlü çözemediğimiz bir teknik sıkıntı nedeniyle e dergi içerisinde yazısını gösteremediğimiz Selim Adım tarafınca hazırlanan Aşık Edebiyatı yazımız hakkında olacak bu aksaklıktan dolayı hem yazarımızdan hem de siz değerli okurlarımızdan özür dileriz. Normalde geçen sayıda yayınlayacağımızı duyurduğumuz bu değerli yazıyı bu sayımızda yayınlamak nasip oldu.
Geçen sayıda önemli bir röportaja imzasını atarak Erzurum şehir hayatında kadının rolünü gündeme taşıyan Ayşe Neslihan HATUNOĞLU bu sayımızda ise Erzurum eğitim hayatında kadınlarımızı ve öncü rol oynayan hanımefendileri tanıttığı bir yazı ile siz okurlarımızla buluşacak.
Bu sayımızda ilk kez okurlarımıza merhaba diyecek olan Günay UYSAL Tokat ilimizin Niksar ilçesinde ebedi uykularına yatan edebiyat tarihimizin kıymetli iki ismini Erzurumlu Emrah’ı ve Cahit Külebi’yi okurlarımıza tanıtacak.
Ömer Faruk KIZILKAYA hocamız tarafınca çok önemli bir konu hakkında önemli bir mücadeleye girişen yürekli ve girişken bir öğretmenimiz olan ÖSB-DER Derneğinin kurucularından ve başkanı olan Şahin KILINÇ ile özel sektörde öğretmenlik yapan öğretmenlerimizin sorunlarını ele alan bir röportaj yapıldı.
Erzurum stratejik olarak önemli bir coğrafyadır. Dünya ve Türk istihbarat tarihinin en çok merak edilen istihbarat örgütlerinden biri Teşkilat-ı Mahsusadır. Tarihçi Hamza Erdal AYKAR Teşkilat-ı Mahsusa’yı ve Erzurumlu yiğitlerini Erzurum Sevdası okurları için yayına hazırladı.
Mehmet Dağıstanlı Yanık Dere isimli romanıyla hem Ermeni İddialarını hem de Erzurum’da yaptıkları katliamı Türk özelliklede Erzurumlu okurlarının bilgilenmesi amacıyla hazırlamıştır. Kendisinden Yanık Dere’yi ve onun romanını okurlarımıza kendi kalemiyle anlatmasını istedik.  Şu anda 3. Baskısı yapılan bu romanın şehir edebiyatımız açısından önemli bir eser olduğunu siz değerli okurlarımıza hatırlatmak isteriz.
Dergimizin Azerbaycan okurlarından Ruhiyye Abbaszade tarafınca Erzurum Sevdası için özel olarak kaleme alınmış Erzurum Sevdası isimli şiiri siz değerli okurlarımızla paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Kendisine içtenlikle teşekkür ediyoruz. 

Share this content:

E.DERGİ