Erzurum Sevdasi Dergisi Temmuz Sayısı 2021

Erzurum Sevdasi Dergisi Temmuz Sayısı 2021

SUNUŞ

Bir bayram sonrası sizlerle yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizde adettir geçmiş bayramınız mübarek olsun derler. Bizde Erzurum Sevdası Dergisi olarak Kurban Bayramınızı kutluyoruz.

Değerli okurlarımız bu sayıda size değerli bir Erzurumlu ve başarılı bir akademisyen olan Erzurumlu ve akademisyen kimliğini buluşturan Prof. Dr. Ömer Özden ile Dadaşlık ve Ahilik üzerine özel bir röportaj yaptık. Dadaşlık kavramının Erzurum içerisinde gelişmesinde Ahilik faktörünü bizim için anlatırken aynı zamanda Erzurum ve Ahilik konusunda önemli bilgiler verdi.

Bu sayımızda bir röportaja daha yer verdik. Usta bir röportör (rapporteur) olan Neslihan Arzu Keteci rol değiştirerek bu sefer bizim konuğumuz oldu.

Erzurum Sevdası Dergisine duyulan ilgi büyüyerek arttığını büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Erzurum dışında ve Erzurumlu olmayan kesimler tarafınca da takip edildiğini görmek bizi mutlu etmekte. Bu coğrafyalardan biri Erzurum kültürünün, tarihinin ve ekonomisinin beslendiği can Azerbaycan. Bu sayımızda Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Üyesi Yazar Yasemin KARAKOYUNLU’nun “Azerbaycan İran değil Turandır” İsimli yazısını okuyacaksınız.

Erzurum’un coğrafik, tarihi ve kültürel açıdan sürekli etkileşimde bulunduğu Kars ilimizden de aşıklık geleneği konusunda uzman Erkan ÇELİK bizlere bir selam göndermiş. Aşıklık geleneğinde vatan sevgisini konu alan güzel bir yazıyı bizim için hazırlayıp göndermiş.

Geçen sayıda ilkini yayınladığımız Ayşe Neslihan Hatunoğlu tarafınca hazırlanarak kaleme alınan Erzurum Hanımefendileri isimli biyografik çalışmanın ikincisini yayınlıyoruz.

Bayram sonrası Covid 19 hastalığının yeniden gittikçe güçlenerek halkın arasında yayıldığını üzülerek takip ediyoruz. Aşı, maske, hijyen ve sosyal mesafeye dikkat etmenizi siz değerli okurlarımızdan istirham ediyoruz. Bizim için hepiniz son derecede kıymetli ve önemlisiniz

Share this content:

E.DERGİ