105 yıl önce Biri Şehir Diğeri Lider İki Kurtarıcı Kucaklaştı
0 2 min 3 gün
Spread the love

Bugün, Erzurum ve Mustafa Kemal’in Kucaklaşmasının 105. yıl dönümünü anıyoruz. “Kurtarıcı şehir” ifadesi, bir milletin zor zamanlarında önemli bir rol oynayan, kritik kararların alındığı veya önemli olayların gerçekleştiği şehirleri tanımlar. Erzurum, Türk milli mücadelesinde böyle bir rol oynamış ve Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bağımsızlık mücadelesinin temellerinin atıldığı yer olarak bu unvanı kazanmıştır.
Bu tarihi gün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktasıdır. Erzurum Kongresi’nin hazırlıkları için Erzurum’a gelen Mustafa Kemal, burada milli mücadelenin temellerini atmış ve bağımsızlık yolunda kararlı adımlar atmıştır.
“Vatanın bağımsızlığı tehlikededir!” diyerek yola çıkan Mustafa Kemal, milletin azim ve kararlılığının zirvesi olan Erzurum’da yaktığı meşaleyi bütün bir yurda taşımıştır. Bu anlamlı günü anarken, Atatürk’ün liderlik vizyonunu ve bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve bu vizyonun ve kararlılığın ardında duran Dadaşları saygıyla anıyoruz.
🌞 Erzurum’da doğan güneş, İzmir’de çiçekler açtırdı. DADAŞ OCAKLAR

Bir yanıt yazın