Erzurum Sevdasi Dergisi Mart Sayısı 2021

Erzurum Sevdasi Dergisi Mart Sayısı 2021

SUNUŞ

Mart sayımızla size yeniden merhaba demenin sevincini yaşıyoruz. Tüm içtenliğimizle merhaba. Yine birbirinden farklı ve ilginç yazıların yer aldığı dopdolu bir sayı ile karşınızdayız.

Mart ayı denilince aklımıza hemen 12 Mart gelmektedir. Erzurum iki yıllık bir kâbustan kurtulmuş ve yeniden bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir. Bir önceki sayının sunuş yazısında belirttiğimiz gibi iki zafer ve bir bozgunun kurbanı olan bu şehir. Kurtulduğu günden beri kendini yeniden toparlama ve eski ihtişamlı günlerine dönme mücadelesi vermektedir. Dergimizin yayın danışmanı Ömer Yaşar Özgödek bu iki zafer ve bir bozgunun gölgesi altında bu şehrin nasıl düştüğüne ilişkin okurlarımızın belleğine aşılayacak bir yazı yazdı. Bu yazıdan sonra Çanakkale, Kut’ul Amare zaferleri ve Sarıkamış bozgununa farklı gözlerle bakacaksınız.

Günümüzde şehirler artık markalaşma savaşı içerisinde birbirleri ile mücadele etmektedirler. Bu mücadele içerisinde şehir ve kadın önemli bir ana başlığı oluşturmaktadır. Bu sayımızda çok önemli bir röportaj ile Ayşe Neslihan Hatunoğlu bu önemli konuya dikkatleri çeken bir, çoklu röportaj yaptı. Milli kahramanları kadın olan bu şehirde şehir ve kadın üzerine birbirinden değerli isimlerle Erzurum ve kadın üzerine konuştu. Yerel dergicilik tarihi içerisinde bir başka örneği olmayan bu özel konulu röportajı gerçekten şehrin entelektüel belleğine hitap edeceğine inanmaktayım.

Kıymetli okurlarımız 31 Mart Azerbaycan son kırımı günü münasebeti ile Azerbaycanlı genç bir yazar arkadaşımız olan Ulvi Elekberzade’nin yılların birikmiş kini ile saldıran Ermenilere karşı son dönemlerde Karabağ’da yaşanılan zafere ilişkin yazısını bu sayıda yayınlamayı uygun gördük. Yine aynı nedenden dolayı Erzurumlu bir yiğit Azerbaycan Türkü olan Baba Sinan Beyi kısa bir yazı ile tanıtmayı onun aziz hatırası için kendimize vazife bildik.

Çalışma hayatının önemli bir konusu olan mobing üzerine tecrübeli bir sendikacı olan Fatma Kılıç kısa ama önemli bir yazı yazdı. Bu konuda mağdur olan insanlarımızın yapması gerekenleri anlattı.

Erzurum şehir hafızasında yer edinen farklı bir isim olan ve kimine göre deli, kimine göre eren kimine göre ise meczup olan EŞO keyifli bir kaleme sahip olan Tacettin Özonur tarafınca okurlarımıza anlatıldı.

Keyifli okumalar.          Eyüp COŞKUN 

Share this content:

E.DERGİ