Erzurum Sevdasi Dergisi Haziran Sayısı 2021

Erzurum Sevdasi Dergisi Haziran Sayısı 2021

SUNUŞ                                                                                                                                                          25’inci sayımızı Erzurum üzerine düşünen araştıran 50 yazarın katılımı ve desteği ile çıkarttık.
Bu özel sayımıza siz değerli okurlarımızın göstermiş olduğu ilgi ve teveccühe teşekkür ederiz.
26’ıncı sayımız ile sizlerle yeniden birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sayımızda kapak konumuzu aslında 25’inci sayıda yayınlanmak üzere gönderilmiş olan bir yazıdan seçtik.
Erzurum üzerine düşünen, çalışan ve her fırsatta Erzurum sorunlarını
ve çözüm yollarını dile getiren Muammer CİNDİLLİ tarafınca kaleme alınan bu yazı konunun önemine binaen bu sayımızda yayınlamamızı kabul etti.Kendisine teşekkür ederiz.
Sağlık çalışanlarının çok yoğun emekleri ile geçen bir süreç içerisindeyiz. Bu süreç içerisinde sağlık çalışanlarımızın en ciddi sorunlarından bir tanesi maruz kalmış oldukları şiddet.
Bu konuda Fatma Kılıç gerçekten doyurucu bir çalışma yapmış. Erzurum âşıklar yurdudur. Kültürümüz açısından son derecede önemli olan âşık edebiyatının günümüzde yaşayan değerlerinden tabiri caizse yaşayan bir kültürel değerden Âşık Feymani ile Selim Adım bir röportaj yaptı.
Erzurum ve Kars bölgesi üzerinde ciddi tarihi çalışmalar ve inceleme faaliyetlerinde bulunan Hamza Erdal Aykar bu seferde yörenin kahraman bir sülalesi olan Haşimoğullarını ve kahramanlıklarını kaleme aldı.
Ayşe Neslihan Hatunoğlu Erzurum Hanımefendilerini tanıtan bir biyografik çalışmayı hazırlayarak bizlerle paylaştı.
Keyifli okumalar dileriz.

Share this content:

E.DERGİ